Hoe het allemaal begon…

In 2006 borrelde het idee op om een boek over de Chihuahua – een gezelschapshondje dat op dat moment in opkomst was – te maken. Qua concept zag ik iets heel anders voor mij dan de rasboeken die tot dan toe waren verschenen. Naar mijn mening bevatten die veel overbodige tekst, te weinig aansprekende foto’s en waren ze bovenal saai vormgegeven. De boekenmarkt stond vanwege de opkomst van het internet al zwaar onder druk en dan een boek uitgeven dat zich op slechts één ras en dus een kleine markt richt en dan ook nog eens in zo’n afwijkende vorm… Er was geen uitgever die zich hieraan wilde wagen. Ik geloofde zo sterk in het concept dat ik besloot om het boek dan maar zelf uit te geven. Ik verzamelde een topteam om mij heen en verdiepte mij in de uitgeefwereld. Ik liet 2.500 exemplaren drukken.

Binnen één jaar was de eerste druk – via mijn eigen webshop – helemaal uitverkocht! En de recensies die verschenen waren erg lovend. Dat smaakte natuurlijk naar meer! En zo verscheen al snel een tweede boek, waarin de hoofdrol is weggelegd voor de Shih Tzu. Het concept heeft zich bewezen en inmiddels heb ik dan ook een uitgever gevonden die mijn titels in zijn fonds heeft opgenomen. Groot voordeel hiervan is dat mijn boeken – naast mijn eigen webshop Dierenboekenbestellen.nl – ook via de boekhandel, Bol.com en dergelijke te koop zijn.

Naast verschillende hondenboeken heb ik in 2012 een boek over een kattenras (de Maine Coon) gemaakt. En van mijn eerste titel De Chihuahua is inmiddels de vierde druk verschenen! Op Dierenboekenbestellen.nl zijn alle boeken te bekijken en te bestellen 😉

De Chihuahua
De Cane Corso
De Maine Coon
De Shih Tzu
Spelenderwijs